Julegaver

3 gode tips til at holde en god juleaften

Er det i år din tur til at holde jul i din familie, kan det være, at du her kan finde nogle gode råd, som du kan bruge til at holde en god aften.

Planlæg hele dagen i et skema

For det første kan det være en god idé at få planlagt det hele ned i et skema, så du er helt sikker på, hvornår flæskestegen skal ind, hvornår der skal laves kartofler, og hvornår der skal dækkes bord.

Hvis du vælger at lave en plan for dagen, behøver du ikke at gå i panik, og du kan nemt finde ud af, hvornår du skal lave hvad. Det er godt at få dette delt op i et tidsskema, især når det kommer til maden, så du hele tiden kan følge planen.

Hvem laver hvad?

Dernæst skal du også have planlagt, hvem der laver hvad. Er det dig, der skal lave det hele? Eller har du nogle til at hjælpe dig? Og hvad skal de hjælpe dig med?

Måske er der en, der står for at skrælle kartofler. Måske er der en anden, der står for at dække bord, mens en tredje står for at lave and og flæskesteg.

Det kan være godt at få dette afklaret på forhånd, så der på dagen ikke opstår forvirring over, hvem der skal lave hvad. Det er især godt, hvis I er flere i husstanden. På den måde skal du heller ikke stå med det hele selv.

Gå ikke ned over at lave fejl

Sidst, men ikke mindst, er det også meget vigtigt, at du tillader dig selv at acceptere dine fejl i løbet af dagen, hvis du ender med at lave fejl.

Har du glemt at købe rødkål, eller kommer du til at lave en flæskesteg uden sprøde svær, er det altså ikke noget, du skal lade dig gå på af. Det kommer bare til at gå ud over resten af dagen og aftenen med dine gæster.

Selvom det kan være ærgerligt i øjeblikket, er det bare med at acceptere det og komme videre. Der er ikke noget at gøre ved det nu alligevel.

Skal du lave kaffe juleaften, finder du billige kaffekapsler her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.